Master in Food Systems, stacjonarne, drugiego stopnia


W mocy od: 30 kwietnia 2019

Zasady kwalifikacji

Zasady kwalifikacji

Wstępna kwalifikacja w konsorcjum

Wstępna kwalifikacja obejmuje złożenie przez kandydata wniosku na stronie: https://mfs-apply.eitfood.eu/.

Dokumentacja wniosku obowiązkowo obejmuje:

Postępowanie kwalifikacyjne na Uniwersytecie Warszawskim

Etap pierwszy:

Ocena

PL

słownie

punkty w ramach rekrutacji

4,91 - 5,00

A

5!

doskonały

100

4,61 - 4,90

B

5

bardzo dobry

80

4,21 - 4,60

C

4+

dobry plus

60

3,81 - 4,20

D

4

dobry

40

3,41 - 3,80

E

3+

dostateczny plus

20

3,0 - 3,40

F

3

dostateczny

0

Kod ISCED

180 ECTS

150 ≤

120 ≤

90 ≤

60 ≤

a) 0811 Produkcja roślinna i zwierzęca

100

80

60

40

20

b) 0531 Chemia,

100

80

60

40

20

c) 0812 Ogrodnictwo

100

80

60

40

20

d) 0711 Inżynieria chemiczna i procesowa

100

80

60

40

20

e) 0511 Biologia

100

80

60

40

20

f) 0512 Biochemia

100

80

60

40

20

g) 0721 Przetwórstwo żywności

100

80

60

40

20

h ) 0521 Ekologia i ochrona środowiska

100

80

60

40

20

i) 0916: Farmacja

100

80

60

40

20

j ) 0888 Rolnictwo, leśnictwo, rybactwo, weterynaria, programy interdyscyplinarne

100

80

60

40

20

k) 0413 Zarządzanie i administracja

50

40

30

20

10

Od 0 do 100 punktów za udokumentowane działania (a-d); liczba punktów przyznawanych za każde działanie zostanie określona na podstawie ich znaczenia jako doświadczenia w przedsiębiorczości:

  1. związek kandydata z sektorem żywnościowym, np. doświadczenie zawodowe, założenie firmy lub zarządzania nią (listy referencyjne, certyfikaty, wyciąg z rejestru handlowego);
  2. osiągnięcia akademickie w zakresie przedsiębiorczości; (oświadczenie o badaniach lub wdrożeniach w życie, dowód uczestnictwa projektu, zapisy dokumentacji);
  3. szkolenie zawodowe; (certyfikaty szkoleń, staży);
  4. doświadczenie kandydata w zakresie przedsiębiorczości, prowadzenia firmy rodzinnej, zaangażowanie w zarządzanie społecznością akademicką lub inną zorganizowaną formą działalności. (listy referencyjne, certyfikaty, wyciąg z rejestru handlowego).

Na podstawie punktów uzyskanych w pierwszym etapie tworzona jest lista rankingowa, sporządzona według malejącej liczby punktów.

Etap drugi:

Do drugiego etapu (rozmowa kwalifikacyjna) dopuszczeni zostaną kandydaci (w liczbie nie większej niż dwukrotność limitu) z liczbą punktów z etapu pierwszego - przynajmniej 50% pkt.

Podczas rozmowy kwalifikacyjnej w języku angielskim brane będą pod uwagę poniższe kryteria:

Lista rankingowa układana jest na podstawie:

Maksymalna liczba punktów do zdobycia we wszystkich etapach: 100

Minimalna liczba punktów wymagana do kwalifikacji: 50.

Wymagania dotyczące znajomości języka angielskiego. >> Otwórz stronę! <<

 

Terminy

Termin rozmowy kwalifikacyjnej: 15-18 lipca 2019 r.

Ogłoszenie wyników: 23 lipca 2019 r.

Przyjmowanie dokumentów: 

 

Opłaty

Opłata za wydanie legitymacji studenckiej (ELS)

Studia są płatne - wysokość opłat za studia

 

Wymagane dokumenty

Lista dokumentów wymaganych do złożenia w formie papierowej w przypadku zakwalifikowania na studia

 

Dodatkowe informacje

Znajdź nas na mapie: Wydział Zarządzania